1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

TAVA TATLISI ( KSEROTİGANA) Prof.Dr. Hakkı Bilgehan

Gönderilme zamanı: 28 Eki 2021, 20:08
gönderen eyuphuseyin
MALZEME:
Bir kilo un, bir çay bardağı zeytinyağı, küçük bir rakı bardağı rakı, Şurup için 4 su bardağı şeker, 3 su bardağı su, bir limon suyu, üzerine koymak için 250 gr. dövülmüş ceviz, bir çay bardağı kavrulmuş susam.

YAPILIŞI:
Un su ve rakı ile yumuşak bir hamur yapılarak yufka açılır. Girit katmerinde anlatıldığı gibi şeritler kesilip gül şekli verilir. Kızgın zeytinyağında kızartılır. Daha önce şeker, su, limon ve bal karıştırılıp kaynatılan ve soğutulan şuruba, kızartılmışlar sıcak olarak atılır. Şurubu emip soğutulduktan sonra üzerine ceviz ve susamın ikisi de veya yalnız istenilen birisi eklenerek yenir.

Girit ve Giritli Türkler kitabından
Prof.Dr. Hakkı BİLGEHAN
Lozan Mübadilleri Vakfı