GİRİTLİ PALAMUTU Figen IŞIK Tarifi

Girit Mutfağı
Cevapla
Kullanıcı avatarı
eyuphuseyin
Site Admin
Mesajlar: 6926
Kayıt: 05 Haz 2019, 22:41
Konum: İstanbul
Teşekkür etti: 1098 kez
Teşekkür edildi: 27 kez
İletişim:

GİRİTLİ PALAMUTU Figen IŞIK Tarifi

Mesaj gönderen eyuphuseyin » 06 Eki 2020, 08:47

120796951_10158726653305682_8501198304870476858_n (1).jpg
120796951_10158726653305682_8501198304870476858_n (1).jpg (101.23 KiB) 1161 kere görüntülendi
Size bir giritli palamutu nasıl yapar onu anlatacağım. 2 sene önce gerçekten giritlilikle alakası var mı diye yapıp Giritli gruplarında paylaşmıştım. Çoğu hatırladı, yani Hititliler özgü olduğu tasdiklendi. Yalnız bir şartım var eleştiri istemiyorum, ben anamdan nasıl gördüysem aynısını yapıyorum. Hep yapıyorum. Üstelik yapması çok kolay.
Hazır palamut bol ve ucuzken deneyin bence. Buralarda tanesi 12 liraya kadar düştü.

Bir palamutu bütün olarak alıp içini temizletiyorsunuz. Daha sonra yağlı kağıtla hiçbir yerden hava almamasını sağlayacak şekilde sarıyor ve kenarlarından da kıvırıyorsunuz sonra bir kez daha yağlı kağıtla sarıyorsunuz en son alüminyum folyo ile sarıyorsunuz. Sonra fırını 250 dereceye getirip 45 dakika pişiriyorsunuz balık hava almadığı için kendi buharında pişiyor.
Bir tabakta işlenmemiş zeytinyağınız varsa onunla yoksa sızma zeytinyağı bolca koyun, iki limon sıkın ve biraz tuz ekleyip karıştırın. Fırından çıkardığınız palamutu sıcak sıcak kılçıklarını ayıklayarak hazırladığınız yağlı limonlu sosun içine atın. O kadar hafif oluyor ki, bayılacaksınız.
Afiyet olsun...


Figen IŞIK'tan alıntıdır.
Ma ida thelis na su ğo,oste va zis çe nase
Se hrisoprasina dendra,na thetis na kimase.

Sana ne dememi istersin,yaşayıp var olman için
Altın yeşili ağaçların altında,yatıp uyuman için

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir