TAZE BÖRÜLCE YAHNİSİ (FASULAÇA YAHNİ)
Börülceler yıkanır ve ayıklanır.4-5 santim boyunda parçalara ayırılır. Bir tencereye bir miktar zeytinyağının içine doğranmış bir büyük baş soğan konulur ve karıştırılarak ateşte sarartılır. Üzerine doğranmış bir veya iki domates, tuz ve domates salçası eklenip ateşte karıştırılarak sos haline getirilir. Ayıklanmış börülceler atılıp yeteri kadar su eklenerek pişirilir. Soğuk olarak yenir.
Her Yönü İle Girit Kitabından
Prof.Dr.Hakkı BİLGEHAN
TAZE BÖRÜLCE YAHNİSİ (FASULAÇA YAHNİ)
- eyuphuseyin
- Site Admin
- Mesajlar: 6926
- Kayıt: 05 Haz 2019, 22:41
- Konum: İstanbul
- Teşekkür etti: 1098 kez
- Teşekkür edildi: 27 kez
- İletişim:
TAZE BÖRÜLCE YAHNİSİ (FASULAÇA YAHNİ)
Ma ida thelis na su ğo,oste va zis çe nase
Se hrisoprasina dendra,na thetis na kimase.
Sana ne dememi istersin,yaşayıp var olman için
Altın yeşili ağaçların altında,yatıp uyuman için
Se hrisoprasina dendra,na thetis na kimase.
Sana ne dememi istersin,yaşayıp var olman için
Altın yeşili ağaçların altında,yatıp uyuman için
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir