İÇ BAKLA YAHNİSİ (KUÇA YAHNİ)

Girit Mutfağı
Cevapla
Kullanıcı avatarı
eyuphuseyin
Site Admin
Mesajlar: 6926
Kayıt: 05 Haz 2019, 22:41
Konum: İstanbul
Teşekkür etti: 1098 kez
Teşekkür edildi: 27 kez
İletişim:

İÇ BAKLA YAHNİSİ (KUÇA YAHNİ)

Mesaj gönderen eyuphuseyin » 07 Eyl 2020, 18:53

İÇ BAKLA YAHNİSİ (KUÇA YAHNİ)
MALZEME:1,5 Kilo içlenmiş taze bakla, 1 baş kuru soğan,1 demet taze soğan,1 kahve fincanı zeytinyağı, 2 domates, 1 çorba kaşığı domates salçası, tuz, yarım demet taze (yoksa kuru) nane, yarım demet maydanoz.
YAPILIŞI: İyice içlenmiş fakat kartlaşmamış taze baklalar boylamasına bıçakla çizilir. Çizerken iç baklaların kabuklarının da hafifçe çizilmesine özen gösterilir. Bir tencereye bir miktar zeytinyağı ve doğranmış büyük bir baş kuru soğan konulur. Bir süre karıştırılarak soğan sarartılır. Sonra üzerine yıkanmış ve doğranmış bir demet taze soğan eklenir ve buda pişinceye kadar karıştırılır. Üzerine doğranmış bir büyük domates, tuz ve biraz domates salçası eklenir. Karıştırılarak sos haline getirilir. İçerisine yıkanmış baklalar atılır. Yeteri kadar su ilave edilerek pişirilir. İneceğine yakın bir demet ayıklanmış ve doğranmış taze nane ve bol maydanoz eklenir. Bir süre karıştırılır ve ateşten çekilir. Soğuk olarak yenir. Eğer kabukları sertleşmemişse yerken kabuklar ağızdan çıkartılıp atılır.
HER YÖNÜ İLE GİRİT KİTABINDAN

Prof.Dr.Hakkı BİLGEHAN

Ma ida thelis na su ğo,oste va zis çe nase
Se hrisoprasina dendra,na thetis na kimase.

Sana ne dememi istersin,yaşayıp var olman için
Altın yeşili ağaçların altında,yatıp uyuman için

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir