SİNKONTA
Balkabağının hep tatlısı yapılır ,tuzlu olarak yapılan ekşili, acılı zeytinyağlı yemeğimiz aslen Girit yemeği ve tatlı kabaktan bu sosumuzla harika bir lezzet ortaya çıkıyor. İki kuru soğanı piyazlık doğrayalım. Kabın altına biraz zeytinyağ koyup piyazlık soğanları döşeyelim.Bir kilo iri halde dilimlediğimiz kabakları yerleştirelim ve sosunu hazırlayalım çünkü lezzet sırrı sosumuzda. Sos için bir kaba 4 kaşık ev yapımı sirke, bir limonun (ekşi sevmeyenler yarım limonun) suyu, 4 iri diş dövülmüş sarımsak, tuz, karabiber, acı pul biber, 4 kaşık zeytinyağı katıp karıştıralım ve kaptaki kabakların üzerine eşit şekilde dağıtalım. 4 diş ortadan kesilmiş sarımsakları da ekleyelim. Bir yemek kaşığı tam buğday ununu elekle kabakların üzerine eleyelim ve ağzını kapatıp önceden ısıttığımız 180 derece fırında kabaklar hafif yumuşayana kadar pişirelim. Sonra kapağını açıp üzerine kuru kırmızı biber koyup fırını 200 dereceye getirip üstü kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkarınca biraz daha zeytinyağ gezdirelim.Servis ederken yanına sarımsaklı yoğurt çok yakışıyor ama tek başına da mükemmel. Afiyet olsun.
Alıntı Melike Karabağ dan teşekkür ederiz
SİNKONTA
- eyuphuseyin
- Site Admin
- Mesajlar: 6926
- Kayıt: 05 Haz 2019, 22:41
- Konum: İstanbul
- Teşekkür etti: 1098 kez
- Teşekkür edildi: 27 kez
- İletişim:
SİNKONTA
Ma ida thelis na su ğo,oste va zis çe nase
Se hrisoprasina dendra,na thetis na kimase.
Sana ne dememi istersin,yaşayıp var olman için
Altın yeşili ağaçların altında,yatıp uyuman için
Se hrisoprasina dendra,na thetis na kimase.
Sana ne dememi istersin,yaşayıp var olman için
Altın yeşili ağaçların altında,yatıp uyuman için
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir