LUKUMYA
Fırından alınan ekmek hamuruna un ve zeytinyağı eklenerek hamur yoğrulur.Bir gece dinlendirildikten sonra lokum büyüklüğündeki parçalara ayrılır.Bunlar kızgın yağda kızartılır veya yağlanmış tepside fırınlanarak pişirilir.Malzemeye şeker de eklenerek tatlı olarak da yapılabilir.
Her yönü ile Girit kitabından
Prof.Dr.Hakkı BİLGEHAN
LUKUMYA
- eyuphuseyin
- Site Admin
- Mesajlar: 6926
- Kayıt: 05 Haz 2019, 22:41
- Konum: İstanbul
- Teşekkür etti: 1098 kez
- Teşekkür edildi: 27 kez
- İletişim:
LUKUMYA
Ma ida thelis na su ğo,oste va zis çe nase
Se hrisoprasina dendra,na thetis na kimase.
Sana ne dememi istersin,yaşayıp var olman için
Altın yeşili ağaçların altında,yatıp uyuman için
Se hrisoprasina dendra,na thetis na kimase.
Sana ne dememi istersin,yaşayıp var olman için
Altın yeşili ağaçların altında,yatıp uyuman için
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir