LUKUMYA

Girit Mutfağı
Cevapla
Kullanıcı avatarı
eyuphuseyin
Site Admin
Mesajlar: 6926
Kayıt: 05 Haz 2019, 22:41
Konum: İstanbul
Teşekkür etti: 1098 kez
Teşekkür edildi: 27 kez
İletişim:

LUKUMYA

Mesaj gönderen eyuphuseyin » 18 Oca 2020, 23:42

LUKUMYA

Fırından alınan ekmek hamuruna un ve zeytinyağı eklenerek hamur yoğrulur.Bir gece dinlendirildikten sonra lokum büyüklüğündeki parçalara ayrılır.Bunlar kızgın yağda kızartılır veya yağlanmış tepside fırınlanarak pişirilir.Malzemeye şeker de eklenerek tatlı olarak da yapılabilir.

Her yönü ile Girit kitabından
Prof.Dr.Hakkı BİLGEHAN

Ma ida thelis na su ğo,oste va zis çe nase
Se hrisoprasina dendra,na thetis na kimase.

Sana ne dememi istersin,yaşayıp var olman için
Altın yeşili ağaçların altında,yatıp uyuman için

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir